Problematika R - materiálu v asfaltových směsích typu SMA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší problematiku přidávání R – materiálu do obrusných vrstev asfaltových vozovek, konkrétně do vrstvy SMA 11S. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je definován pojem R-materiál, je vysvětleno jeho získávání a následné uplatnění při recyklaci za horka v obalovně. Praktická část se zabývá návrhem směsi s obsahem 30 % R-materiálu, přípravou zkušebních těles, popisem provedených zkoušek a výsledky těchto zkoušek. Výsledky jsou porovnány se směsí SMA 11S bez R-materiálu.
The Bachelor’s thesis deals with an issue of adding a Reclaimed asphalt pavement (RAP) into surface courses, especially SMA 11S. The thesis is divided into two parts – theoretical and practical. The theoretical part defines the term RAP and explains how to gain RAP and how to use it for a hot recycling at asphalt plants. The practical part deals with the design of asphalt mixture containing 30 % of RAP, the preparation of test specimens, the description of executed tests and the results of those tests. The results are compared with SMA 11S without RAP.
Description
Citation
MOTL, V. Problematika R - materiálu v asfaltových směsích typu SMA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO