Návrh nosné ocelové konstrukce autosalonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem práce je návrh nosné ocelové konstrukce jednolodního halového objektu autosalonu určeného pro parkování/výstavu automobilů ve městě Brně. Půdorysné rozměry objektu jsou 20 x 36 m. Hlavní nosná konstrukce je tvořena rovinnou příčnou vazbou. Příčná vazba je tvořena příhradovými vazníky, propojenými vaznicemi. Vazníky jsou na obou stranách konstrukce kloubově uloženy na vetknutých sloupech. Hlavní nosník je tvořen z příhradových prvků s konstrukční výškou 1,35 m uprostřed rozpětí. Vzdálenost příčných vazeb je 6 m. Prostorová tuhost je zajištěna systémem podélných příčných ztužidel. Pruty ocelového vazníku jsou tvořeny z válcovaných profilů sloupy jsou z profilů HEB a vaznice jsou navrženy z válcovaných profilů I. Návrh je proveden podle platných norem ČSN EN. Použitý materiál nosných prvků je ocel S 235 (běžná ocel).
This work contains a proposal supporting steel structure of the single- industrial buildings intended for parking motor show / exhibition cars in Brno. Building plan dimensions are 20 x 36 m. The main structure is defined by a planar cross-linked. Transverse bond is formed trusses, connected by purlins. Trusses are on both sides of the structure hinged to the fixed columns. The main beam is made up of trusses with an installation height of 1,5 m at midspan. Distance crosslinks is 6 m. Spatial rigidity is ensured by a system of longitudinal transverse stiffeners. Steel truss rods are made of rolled profiles are pillars of HEB profiles and purlins are designed from rolled profiles I. The design is carried out according to standards EN. Used material bearing elements is steel S 235 (regular steel).
Description
Citation
HUBÁČEK, O. Návrh nosné ocelové konstrukce autosalonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO