Jaderné palivo v provozních podmínkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou jaderného paliva. V práci je nejprve představeno jaderné palivo a jeho realizace pro jednotlivé typy reaktorů a je probrána jeho výroba včetně představení společností, zabývající se výrobou tohoto paliva. Následně je probrána problematika jevů v palivu za provozu. V další části jsou představeny vyhořívající absorbátory a jednotlivé prvky, ze kterých se vyhořívající absorbátory realizují, dále je provedena analýza vyhořívajících absorbátorů pomocí demonstrativního výpočtu.
This thesis deals with the issue of nuclear fuel. Firstly, the problem of nuclear fuel in the implementation for certain reactors is presented. Production of nuclear fuel is introduced, which includes the performance of companies engaged in the production of this fuel. Secondly, the phenomena in the fuel burnup are discussed. Lastly, the burnable absorbers are mentioned and the analysis of burnable absorbers is carried out.
Description
Citation
KONOPOVÁ, T. Jaderné palivo v provozních podmínkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-08-29
Defence
Studentka seznámila komisi se svojí bakalářskou prací s názvem Jaderné palivo v provozních podmínkách. Vedoucí práce ing. Katovský seznámil komisi s posudek vedoucího. Oponentský posudek přečetl oponent ing. Novotný. Studentka následně odpověděla na dotazy oponenta. Doc. Lázničková položila otázku, ve které chtěl vysvětlit jednotku barn. Studentka odpověděla váhavě, nicméně správně. Ing. Ptáček položil otázku na zlepšení oproti předchozí práci. Doc. Drápela položil otázku na využívání absorbátorů v jaderném palivu. Diskuze proběhla na téma využití různých prvků pro vyhořívající absorbátory. Doc. Orságová otázku na oblast nákupu jaderného paliva. Jak probíhá proces nákupu jaderného paliva. Studentka odpověděla, od které firmy nakupují české jaderné elektrárny. Otázku upřesnil ing. Katovský. Studentka správně odpověděla, že české jaderné elektrárny v dnešní době nakupují palivo od ruské firmy TVEL.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO