Simulační architektura založená na službách

Abstract
Tato práce se zabývá problematikou návrhu, modelování a simulace heterogenních systémů, s důrazem na systémy založené na diskrétních událostech. Mezi hlavní přínosy této práce patří návrh simulační architektury založené na službách a vytvoření chybějícího formátu pro popis diskrétních modelů. Možnosti navržené architektury jsou představeny na použití jejích nejdůležitějších komponent v případových studiích. V neposlední řadě práce mapuje oblast systémů založených na diskrétních událostech, se zaměřením na jejich návrh, modelování a simulaci včetně existujících podpůrných prostředků a nástrojů a jejich vzájemnou integraci.
This thesis focuses on design, modeling and simulation of heterogeneous systems with emphasis on discrete-event systems. It proposes service-oriented simulation architecture where modeling and simulation is treated as a service and establishes a DEVS Meta Language that is intended for implementation of simulation models based on the DEVS formalism. Special M\&S techniques are described and integration of existing simulation tools is discussed as well.
Description
Citation
POLÁŠEK, P. Simulační architektura založená na službách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
2015-01-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO