Aplikace IAS/IFRS v podmínkách českých podniků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zabývá aplikací Mezinárodních standardů účetního výkaznictví na data generovaná v souladu s českou účetní legislativou a jejich nezbytnou úpravou pro sestavení výkazů v souladu se standardy IAS/IFRS. Práce se dále zabývá analýzou a komparací obsahové a formální stránky výkazů účetní závěrky dle českých předpisů a standardů IAS/IFRS. Nejčastějším předmětem úprav při konverzi vykazování na IAS/IFRS jsou oblasti finančního pronájmu a odlišné pojetí rezerv, rozdílný přístup k dlouhodobým složkám podniku a z toho plynoucí rozdíl v daňové oblasti. Práce zachycuje a následně vyhodnocuje dopad těchto úprav.
The Thesis deals with the application of the International Financial Reporting Standards on the data generated under the Czech accounting legislation. It further analyses the necessary adjustments to be made for preparation of the financial accounts in accordance to the IAS/IFRS and compares the formal and content differences between financial statements prepared under Czech legislation and IAS/IFRS. The most freqence adjustments with regards to the conversion of the financial statements to IAS/IFRS are on the basis of different conception of the financial leasing, reserves and to certain long-term items of the companies with different tax incidences. The Thesis demonstrates these adjustments and quantifies its incidences on the firm.
Description
Citation
JANKOVIČ, P. Aplikace IAS/IFRS v podmínkách českých podniků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) Ing. Václav Meluzín (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO