Návrh restrukturalizace firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce se zabývá restrukturalizačními opatřeními týkajícími se výrobního úseku a lidí, kteří v něm působí. Analytická a návrhová část jsou nejdůležitějšími kapitolami práce. Analýza je tématicky rozdělena na tři části. Stěžejním úsekem je definování problémů produktivity výroby. Další část se zabývá problematikou sestavování mezd dělníkům. Poslední úsek analýzy je zaměřen na dílenskou organizační strukturu a způsoby zajišťování odpovědnosti za výrobní úsek. Návrhová část je tvořena opatřeními, jak jednotlivé nedostatky vyjmenované v analytické části řešit. Návrh je koncipován tak, že tvoří celek na sebe navazujících doporučení a již není dělen na tři samostatné části jako analýza. Přínosem této práce je z pohledu podniku zejména zvýšení produktivity výroby a snížení nároků na zdroje. Z pohledu dělníků je přínosem zejména zlepšení podmínek ve výrobě a možnost seberealizace. Pro firmu i pro dělníky je společnou výhodou jasné nastavení kritérií pro vyplácení mezd.
This work deals with restructuralization concerning productional subdivision and people working in this subdivision. The analytical and proposal parts form the most important chapters of the work. The analysis is further divided into three subsections. The crucial one defines the main productivity problems. Next, the issue of determination of workers' wages is addressed. The last subsection focuses on workshop layout and the ways of ensuring responsibility for particular production sector. The proposal that follows consists of measures to be taken to eliminate the deficiencies listed in the analytical part. The proposal is composed of a set of recommendations and unlike the analysis, it is not divided into smaller subsections. The main contribution of this work from the view of the company is increase in productivity and decrease in resource costs. From workers' view, the asset lies in better conditions in production environment and in the opportunity of self-fulfillment. Both the company and its workers can benefit from clear criteria for salary ratings.
Description
Citation
VYMAZAL, L. Návrh restrukturalizace firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Jan Hejátko, CSc. (předseda) prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO