Aplikace pro sběr a vyhodnocení dat z rozhraní OBDII pro Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práce se zabývá problematikou získávání dat z automobilu přes rozhraní OBDII. Postupně rozebírá měřené veličiny, senzory a také řídicí systémy v automobilech a princip komunikace mezi nimi. Shrnuje základní principy tvorby mobilních aplikací pro systém Android. Dále se zaměřuje na návrh aplikace, která využívá mikrokontrolér ELM327 pro komunikaci s elektronickými systémy v automobilu. Získané data zobrazuje aplikace formou, díky které může zlepšit ekonomické návyky řidiče. Vytvořená aplikace také demonstruje možnosti komunikace s automobilem mimo standardu OBDII, v tomto případě ovládáním vestavěného rádia v automobilu.
This thesis is focused on obtaining data from a car via the OBDII interface. A successive analysis of the measured values, car sensors, control systems and communication principles between them is done. Basic principles for creating Android mobile applications have been also summarized here. However, the main focus is on designing an application which uses a microcontroller ELM327 to communicate with the electronic systems of a real car. The application shows the obtained data in a form that enables the driver to improve his/her driving habits in terms of fuel economy. The application also demonstrates communication with a car outside of the OBDII standard, in this scenario, by controlling a built-in radio in the car.
Description
Citation
KABELKA, M. Aplikace pro sběr a vyhodnocení dat z rozhraní OBDII pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen)
Date of acceptance
2015-08-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Daly by se ve Vaší aplikaci využít i senzory telefonu? Například akcelerometry či GPS. Co by bylo u aplikace ještě třeba vyladit, aby mohla jít na obchod Google Play?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO