HDR video "plugin" pro Adobe Premier

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je vytvoření podpory pro editovaní videa v HDR formátu. Pro editaci videa je zvolen program Adobe Premiere Pro a na dosažení požadovaného výsledku je vytvořen plugin do zmiňovaného softwaru, který poskytuje požadovanou funkcionalitu. V práci jsou vysvětleny principy vytváření, zobrazení a ukládáni obsahu z rozšíreným dynamickým rozsahem. Zároveň jsou vysvětleny principy vytváření pluginů pro Adobe Premiere Pro za pomoci SDK verze CS6. V praktické části této práce jsou vysvětleny detaily implementace, problémy, které byly řešené, a popis samotného pluginu. Návrh pluginů je vytvořen tak, aby byla možná další práce na tomto softwaru, přidaní další funkcionality a pro umožnění využití tohoto díla na rozvoji obsahu s rozšíreným dynamickým rozsahem.
The goal of this thesis is to enable support for editing HDR video. For this purposes, Adobe Premiere Pro was chosen and to achieve specified results, plug-in to Adobe Premiere Pro was developed. This thesis describes fundamental points of creating, displaying and storing high dynamic range content. Principles of plug-in development for Adobe Premiere Pro CS6 SDK are mentioned. Details of implementation, problems solved during the development process and description of the final plug-in providing support for HDR content inside Adobe Premiere Pro in the part of this thesis dealing with implementation. The design was done based on future development on this plug-in, adding additional functionality and for usage of this thesis on future progress in high dynamic range field.
Description
Citation
SVATÝ, L. HDR video "plugin" pro Adobe Premier [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-08-27
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jakým způsobem probíhá načítání snímků HDR videa do programu Adobe Premiere a jak jste tento proces optimalizoval? Dají se během práce s videem měnit také parametry tone-mappingu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO