Systém pro sdílení skenerů po síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvoření systému pro sdílení skenerů po počítačové síti. Systém je navržen pro rozhraní TWAIN a WIA na operačním systému Microsoft Windows a pro rozhraní SANE na linuxových systémech. Implementace proběhla pomocí programovacího jazyka C++, knihoven Boost a frameworku Qt. Vytvořené pomocné knihovny mají význam i mimo tuto práci, především framework TWAIN++. Výsledný systém umožňuje sdílení skenerů po síti a připojení k nim pomocí libovolného skenovacího rozhraní.
The purpose of this master's thesis is creation of a system capable of sharing scanners over computer network. The target scanner interfaces are TWAIN and WIA on Microsoft Windows operating system, and SANE on GNU/Linux. C++ programming language, Boost libraries and Qt framework were used to implement the programming part of this work. Several smaller helper libraries were implemented that are useful even outside this work, most notably TWAIN++ framework. The resulting system enables the user to share scanners over network, and scan using any of the aforementioned interfaces.
Description
Citation
RICHTER, M. Systém pro sdílení skenerů po síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (místopředseda) Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Existují nějaká jiná řešení integrující SANE, TWAIN a WIA rozhraní pro sdílení skenerů? Pokud ano, srovnejte je stručně s Vámi realizovaným řešením. V kap. 6.4 jste při testování odhalil několik chyb. Kterou z nich považujete za nejdůležitější a jak by se odstranila?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO