Jsou technické normy přínosem pro kvalitu?

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato rešerše se zabývá vývojem technické normalizace od historie po současnost i normalizací v českých zemích. Označování a rozdělování technických norem a jejich přizpůsobování evropské legislativě je v další části práce. Pokračuje jednotlivými fázemi posuzování shody výrobků podle zákonných předpisů a norem. V závěru se práce věnuje označení CE a podmínkami jeho umístění na předepsaných výrobcích.
This research deals with the development of technical standards from the past to the present and standardization in the Czech countries. Labeling and distribution of technical standards and their adaptation to European legislation is in the next part of the Bachelor´s thesis. It continues with other steps of the conformity assessment of products according to legal regulations and standards. Finally the thesis describes the CE marking and the requirements of its location on prescribed products.
Description
Citation
PLÍŠTILOVÁ, P. Jsou technické normy přínosem pro kvalitu? [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO