Tvorba ovladačů zařízení pod systémy Linux a Windows

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a implementací USB ovladače a klíče třídy HID pro mikrokontrolér MC9S08JM60. Popisuje se zde jak teoretická část nezbytná pro návrh, tak i implementace s ukázky kódu a obrázky pro lepší ilustraci. Jsou zde zahrnuty i výpisy testovacích programů pro ověření funkčnosti.
This thesis is focused on design and implementation of USB driver and key of HID class for microcontrollers MC9S08JM60. It describes theoretical part necessary for design, as well as implementation with shown lines of code and pictures. Outputs of test programs are also included.
Description
Citation
SZNAPKA, J. Tvorba ovladačů zařízení pod systémy Linux a Windows [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dostatečně (E). Otázky u obhajoby: Objasněte vágně formulované kroky: "je vynulována konfigurace" a "povolí se transakce". Co při tom systém ve skutečnosti dělá? Jaký je rozdíl mezi ovladačem v prostoru jádra a v uživatelském prostoru? Který koncept používá Vaše implementace a proč?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO