Maximalizace tržní hodnoty stavební společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá maximalizací tržní hodnoty podniku jako primárním finančním cílem soudobého finančního řízení. Ocenění reálné společnosti v první části metodou diskontovaných peněžních toků je následně doplněno analýzou citlivosti. Jejím účelem je vyhodnocení míry dopadu odchylek od prognózovaných hodnot jednotlivých hodnototvorných faktorů na výslednou tržní hodnotu společnosti. Výstup představují návrhy na opatření s cílem maximalizovat právě hodnotu firmy.
This thesis is about maximization of the market value of a company as a primary financial target of nowadays financial management. Valuation of real company in first part using discounted cash flow method is then completed with a sensitivity analysis. Purpose of it is evaluation of a rate of consequences from forecasted values of individual value drivers to the final market value of the company. The output is represented with suggestions to procuration just to maximize the value of the company.
Description
Citation
VESELÝ, D. Maximalizace tržní hodnoty stavební společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2017-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO