Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení výkonnosti podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem diplomové práce je zhodnocení finanční situace a výkonnosti podniku. Teoretická část práce se zabývá zejména elementárními metodami finanční analýzy a ekonomickou přidanou hodnotou jako měřítko výkonnosti. Tato teorie je dále v praktické části aplikována na konkrétní podnik. Je zde proveden výpočet vybraných ukazatelů finanční analýzy a ekonomické přidané hodnoty. Na základě získaných výsledků je zhodnocena celková situace podniku s doporučením na řešení případných nedostatků.
The objective of this master´s thesis is evaluation of the financial situation and the efficiency of a company. The theoretical part is focused on the elementary methods of the financial analysis and the Economic Value Added as an efficiency measure. This theory is then applied to a particular company. The practical part contains calculation of selected ratios of the financial analysis and the Economic Value Added. The entire financial situation of the company is evaluated on the basis of results, included recommendation of appropriate deficiencies.
Description
Citation
VAŇKOVÁ, L. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Jan Hejátko, CSc. (předseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Jiří Kříž, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rompotl (člen)
Date of acceptance
2009-06-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO