Návrh malé vodní nádrže na drobném vodním toku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zpracována formou studie malé vodní nádrže. Jedná se o nádrž s homogenní hrází se sdruženým bezpečnostním objektem. Technický návrh řešení nádrže vychází z normy ČSN 75 2410 „Malé vodní nádrže“. Vodní nádrž bude sloužit jako ekologický a krajinotvorný prvek v krajině. Bude zvyšovat biodiverzitu krajiny a přispívat k ekologické stabilitě území. Litorální zóna v prostoru nádrže bude sloužit v budoucnu jako životní prostor pro různé organismy. Doprovodná vegetace poslouží k začlenění malé vodní nádrže do biokoridoru.
The Master´s thesis is elaborated in a study small reservoirs. It is a container with a homogeneous dam with associated security object. The technical design solution tank based on the ČSN 75 2410 "Small water reservoirs". Water reservoir will serve as an ecological and landscaping features in the landscape. Will increase the biodiversity of the landscape and contribute to the ecological stability of the territory. The littoral zone of the reservoir area will serve in the future as a habitat for a variety of organisms. Accompanying vegetation serve to integrate small water tank to the ecological corridor.
Description
Citation
POJSL, V. Návrh malé vodní nádrže na drobném vodním toku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO