Dynamická analýza železniční mostní konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Náplní práce je určení modálních charakteristik konstrukce mostu přes řeku Dyji nedaleko Břeclavi, a to v prostředí softwaru ANSYS a softwaru AxisVM. Tyto charakteristiky jsou porovnány s výsledky dynamické zatěžovací zkoušky, jež byla na mostě provedena, i mezi sebou. V práci je dále posouzena odezva na statické zatížení dopravou v rámci ověřování nutnosti provedení dynamické analýzy. Dále je nasimulováno dynamické zatížení dopravou a výsledky simulace jsou porovnány s výsledky dynamické analýzy provedené v rámci projektu. Cílem práce je provést několik statických a dynamických úloh a jejich výsledky porovnat se skutečným měřením, s výpočtem a porovnat vliv modelu na určité veličiny.
The content of work is to determine modal characteristics of bridge construction over the Dyje river near Břeclav. That is done in ANSYS software and AxisVM software. These characteristics are compared with results from dynamic loading test and they are compared between themselves. In thesis is also an assessment of response to static traffic loads because of decision about dynamic analysis necessity. Then there is a simulation of dynamic traffic loads and results of this simulation are compared with results of dynamic analysis which was done by the project. The aim is to do a few static and dynamic tasks and compare results with the real dynamic test and with calculated results and to determinate the effect on certain variables.
Description
Citation
MOJROVÁ, M. Dynamická analýza železniční mostní konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO