Vývoj speciálních ochranných hmot pro hygienicky čisté provozy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá vývojem speciálních ochranných hmot pro hygienicky čisté provozy. Hlavním cílem práce je vyvinout speciální ochranné hmoty na polymerní bázi využitelné pro hygienicky čisté provozy ve dvou kvalitativních úrovních (economy a premium). První z vyvíjených polymerních ochranných hmot je fyziologicky nezávadný (economy) – vhodný pro styk s poživatinami. Druhý, prémiový materiál je antibakteriální, vhodný především jako nátěr na podlahy nemocnic, kuchyní, sociálních zařízení, škol a školek atd. Dílčím cílem je nahrazení v současnosti využívaných primárních surovin jako plniv vhodnými druhotnými surovinami.
The diploma thesis deals with the development of special protective materials for hygienically clean plants. The main aim of the thesis is to develop a special protective material on a polymer base usable for hygienically clean industrial plants in two quality levels (economy and premium). The first of the developed polymer protective materials is physiologically harmless (economy) – suitable for contact with eatables. Second, premium material is antibacterial, especially suitable as a floor coating in hospitals, kitchens, sanitary facilities, schools and kindergarten etc. A partial aim is the replacement currently used primary raw materials as fillers by suitable secondary raw material.
Description
Citation
SEJÁK, F. Vývoj speciálních ochranných hmot pro hygienicky čisté provozy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO