Optimalizace distribuce vzduchu ve školských zařízeních

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou vnitřního mikroklimatu škol a školek. Je zaměřena zejména na problematiku nedostatečného větrání a aplikaci nuceného větrání v těchto objektech. Konkrétní řešení je ukázáno na objektu mateřské školy v Kuřimi. Zde bylo také provedeno měření koncentrace CO2. Toto měření proběhlo pro případ provozu se vzduchotechnikou a bez ní. V rámci optimalizace tohoto návrhu byla zpracována simulace v programu ANSYS Fluent. Vstupní hodnoty pro simulaci byly získány z experimentálního měření vzduchotechnické vyústky firmy Climecon ROX metodou PIV, která byla následně instalována ve školce. Měření se uskutečnilo v rámci projektu Experimentální validace numerických modelů proudění vzduchu v budovách s označením FAST-S-6-3387.
The thesis deals with the issue of indoor air quality of schools and kindergartens. It focuses particularly on the inadequate ventilation and the application of forced ventila-tion in these types of buildings. The proposed solution is applied to a kindergarten in Kuřim. Measurements of the C02 concentration levels were performed in the presence and absence of air conditioning. To elaborate the proposed solution a simulation was made using a software called ANSYS Fluent. Input values for the simulation were obtained from an experimental measurement of a ventilation diffuser made by a company called Climecon ROX using the PIV method. This diffuser was then installed in the kindergarten. The measure-ments were carried out in the framework of the project the experimental validation of numerical models of the air flow in buildings marked with FAST-S-6-3387.
Description
Citation
CIGÁNKOVÁ, K. Optimalizace distribuce vzduchu ve školských zařízeních [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO