Výroba objímky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce obsahuje návrh technologie výroby objímky z plechu 11 373.1 o tloušťce 1,5 mm v požadovaném počtu 360000 ks ročně. Z možných variant výroby je zvolena výroba stříháním a ohýbáním v postupovém sdruženém nástroji. Na základě literární studie a provedených výpočtů je navržen nástroj a zvolen výstředníkový lis LEN 40 C. Z ekonomického zhodnocení vyplývá cena součásti 2,40 Kč. Práce obsahuje výkresovou dokumentaci vybraných dílů nástroje a jeho sestavu.
The diploma work contains a solution of the production technology of a sleeve made of metal sheet 11 373.1, the thickness of which is 1,5mm, in the required amount of 36,000pcs a year. Out of all possible options, the production of cutting and bending in a sequential combination tool was chosen. Based on the literary study and performed calculations the tool is designed and chosen eccentric press LEN 40 C. The price of 2,40 CZK for a piece is derived from the economic evaluation. The work contains drawing documentation of chosen parts of the tool and its assembly.
Description
Citation
SUCHOMEL, S. Výroba objímky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Student představil svou diplomovou práci. Zodpověděl dotazy oponenta. Otázky komise: 1. Proč není lisovaný materiál ukotven v ohybnici? 2. Dochází k deformaci otvoru pro závit vlivem ohybu polotovaru? 3. Proč je v práci počítáno R maximální? 4. Je dostatečné tepelné zpracování střižníku a střižnce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO