Browsing 2017 by Author "Němcová, Andrea"
Now showing items 1-8 of 8
-
Analýza biologicky aktivních látek v oleji z meruňkových jader.
Valasová, DenisaDiplomová práce je zaměřena na analýzu biologicky aktivních látek v oleji z meruňkových jader. Meruňkový olej se v poslední době začal hojně využívat v kosmetickém průmyslu, zejména jako masážní olej nebo součást hydratačních ... -
Senzorická kvalita vvbraných druhů nečokoládových cukrovinek
Michalíková, VeronikaTato diplomová práce se zabývá senzorickým hodnocením vybraných druhů nečokoládových cukrovinek. V teoretické části je popsána technologie výroby nečokoládových cukrovinek, včetně surovin potřebných k jejich výrobě. Dále ... -
Studium biologických účinků technického konopí a jeho frakcí
Vacková, HanaKonopí jako jediné v rostlinné říši obsahuje kanabinoidy, díky nim má obrovský potenciál, který není ještě dopodrobna prozkoumán. Tato práce pojednává o analýzách technického konopí. V teoretické části se pojednává o ... -
Studium metabolismu karotenogenních kvasinek na molekulární úrovni.
Roubalová, MonikaPředkládaná diplomová práce je zaměřena především na molekulární charakterizaci vybraných druhů karotenogenních kvasinek. Metodou „nested“ PCR byly amplifikovány vysoce variabilní úseky kvasinkové DNA ITS1 a 5,8S-ITS2 a ... -
Studium prostupu vybraných látek z bezových extraktů přes biologickou membránu
Škubalová, ZuzanaTato diplomová práce se zabývá studiem prostupu vybraných fenolických látek obsažených v extraktu bezu černého (Sambucus nigra) přes modelové systémy reprezentované dvěma typy syntetických membrán a reálný systém reprezentovaný ... -
Vliv různých potravin na viabilitu a růst probiotických bakterií
Vajglová, KláraCílem a zaměřením této práce bylo studium vlivu potravin a nápojů na viabilitu a růst probiotických bakterií. Vliv potravin a nápojů byl testován na monokulturách Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve a na směsné ... -
Vývoj energetických nápojů nového typu s obsahem přírodních aktivních složek
Vysoká, MarieTato diplomová práce byla zaměřena na vývoj a přípravu nového energetického nápoje. Teoretická část práce se zaměřuje na srovnání na trhu dostupných energetických nápojů, představení hlavních aktivních složek a návrh ... -
Zkoumání účinku kreatinu v kombinaci s hořčíkem a vitamínem C na výkonost jedince
Vlasák, JanKreatin je dusíkatá organická kyselina, která je tělu vlastní. Cílem práce bylo stanovit optimální dávku kreatinu v kombinaci s vitamínem C a hořčíkem pro respondenty mužského pohlaví, ve věku od 18-26 let. Ti byli rozděleni ...