Výukový panel pro inteligentní instalační systém ABB i-bus® KNX/EIB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na inteligentní elektroinstalace v rámci nevýrobní automatizace. V první části je podrobně rozebrána problematika technologie KNX, dále je pak popsána realizace výukového panelu pro demonstraci inteligentní elektroinstalace i-bus® od firmy ABB pro standard KNX/EIB, včetně detailního rozboru jednotlivých prvků. Druhá část práce je věnována vytvořeným demostračním úlohám, určených pro výukové účely. Tyto úlohy jsou zaměřeny na základní vlastnosti prvků umístěných na panelu a možnosti jejich vzájemné spolupráce.
The thesis deals with the topic of intelligent installation systems in the context of non-industrial automation. The first part discusses the KNX technology as well as realization of educational board demonstrating the i-bus® intelligent installation by ABB, designed according to KNX/EIB standard. Text further explains the specifics of board elements in detail. Second part is dedicated to created tutorial tasks, targeted to be used by students. These tasks are focused on the basic board element properties and their collaboration.
Description
Citation
MICHALČÍK, J. Výukový panel pro inteligentní instalační systém ABB i-bus® KNX/EIB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Jiří Tůma, CSc. (předseda) doc.Ing. Josef Schwrz, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Ošmera, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Tomáš Brandejský (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO