Tvorba v historickém prostředí města Kroměříže Úprava nábřeží v úseku mezi hlavním a Zborovským mostem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Objekt volnočasového centra a nový most byly navrženy v souladu se všemi potřebami a limity území, na které reagují. Studie navazuje na předchozí komplexní analýzu a návrh nábřeží v úseku mezi hlavním a Zborovským mostem v Kroměříži. Obecným cílem práce je aktivně začlenit řeku a její přilehlé okolí do městského prostředí. Tento cíl se snaží podpořit studie zpracovaná v této práci. Studie volnočasového centra navrhuje společenské zázemí a centrum této oblasti, které by se stalo důležitým bodem v Kroměříži, odkud a kam se lidé mohou přepravit po řece, na kole nebo jen po svých. Studie mostu zkoumá možnosti řešení nového mostu přes řeku v Kroměříži, který v této oblasti chybí.
An object of leisure-time center and a new bridge were designed according to needs and limits of this location, that they correspond to. This project follows up on the previous analysis and the riverfront design in the section between the main bridge and the Zborovsky bridge in Kroměříž. The general target of this project is an active integrating the river and its closest neighborhood to the city environment. This target is supported by the study in this project. The leisure-time center design creates a social background and a center of this area and it would became an important point in Kroměříž, where people could relocate on the river, by bike or on foot from. The new bridge design examines possible solutions of a new bridge over the river in Kroměříž, that is missing here.
Description
Citation
ŠÓNOVÁ, M. Tvorba v historickém prostředí města Kroměříže Úprava nábřeží v úseku mezi hlavním a Zborovským mostem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. arch. Zdeněk Pospíšil (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen) Ing. arch. Radmila Vraníková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-05-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO