Návrh, simulace a řízení robotického pracoviště pro bodové a kontinuální svařování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá modelovaním a simuláciou výrobného procesu, ktorý pozostáva z niekoľkých stacionárnych robotov. Tento model výrobného procesu je vytvorený v programe Tecnomatix Process Simulate. V prvej kapitole je popísaný princíp digitálnej továrne a stručný úvod do virtuálnej výroby. V druhej kapitole je podrobne popísaná práca s programom Tecnomatix Process Simulate a postup potrebný pre návrh výrobnej linky kontinuálneho a bodového zvárania. V tretej kapitole je popísaný riadiaci program PLC SIMATIC 300 a vizualizačný program.
This thesis deals with modeling and simulation of production process, which consists of a few stationary robots. This model of production process is made in program Tecnomatix Process Simulate. Principle of digital manufacturing and virtual production is described in the first chapter. The second chapter describes how to work with program Tecnomatix Process Simulate and how to make a design of production process of continuous and spot welding. The controlling program of PLC SIMATIC 300 and the program for process visualization are described in the last chapter.
Description
Citation
HOLÍČEK, J. Návrh, simulace a řízení robotického pracoviště pro bodové a kontinuální svařování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Bohumil Horák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO