ResPublica/Civitas Socialis – Strachotín, l. p. 2017

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Objekt domova se nachází v klidné části obce Strachotín. Samotná parcela se nyní využívá jako zemědělská půda. Pás biokoridoru vytváří v okolí přírodní dominantu a zajišťuje bezpečný odtok vody při přívalových deštích. Koncept je založen na široké škále služeb a péče. Domov pro seniory se stane součástí života všech seniorů v obci i blízkém okolí. Podpora samostatnosti ze strany domova umožňuje seniorům bydlet ve vlastním domě a pouze využívat služeb, které jsou k dispozici. Návštěvy a společenské aktivity jsou samozřejmostí. Ubytování v samotném domě, bude přednostně poskytnuto seniorům, kteří vyžadují neustálou péči. Provozní standard domova je navržen na velmi dobré úrovni. Domov nabízí bezbariérové prostředí, jedno nebo dvoulůžkové pokoje. Společenské prostory jsou důležitou součástí domu, spolu se zahradou a koupacím biotopem. Oddělené bydlení od provozu zaručuje vysokou úroveň soukromí a umožňuje přímý kontakt se zahradou.
The house is located in a quiet part of Strachotín. The plot itself is now used as agricultural land. The bio corridor belt creates a natural dominance around the area and ensures safe drainage of water during torrential rains. The concept is based on a wide range of services and care. The home for seniors will become part of the life of all seniors in the village and nearby. Supporting home-based autonomy allows seniors to live in their own home and only use the services that are available. Visits and social activities are a matter of course. Accommodation in the house itself will preferably be provided to seniors who require constant care. The operating standard of the home is designed to a very good standard. The home offers a barrier-free environment, single or double rooms. Meeting rooms are an important part of the house, along with a garden and bathing biotope. Separate living from operation guarantees a high level of privacy and allows direct contact with the garden.
Description
Citation
MALÍK, L. ResPublica/Civitas Socialis – Strachotín, l. p. 2017 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. arch. Martin Šikula (člen) Ing. arch. Miloš Tabarka (člen)
Date of acceptance
2018-05-28
Defence
Komise postupovala dle bodu B.4 Jednacího řádu zkušebních komisí pro SZZ. Student reagoval na připomínky a dotazy zodpověeděl, avšak celková kvalita práce neodpovídala standardům pro úspěšné obhájení diplomové práce.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO