ResPublica /Civitas Socialis – Vize Křídla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem diplomové práce je urbanisticko-architektonická studie návsi, rekonstrukce a přístavba kulturního domu, novostavba hasičské zbrojnice a novostavba komunitního centra v obci Křídla, která leží 6 kilometrů jihovýchodně od Nového Města na Moravě v Českomoravské vrchvině. Zpracované zadání je součástí širší strategie pro celou obec na následujících cca 30 let pod názvem Vize Křídla. Cílem je nabídnout komplexní pohled na řešení situace v obci a jeho okolí a podnítit tak diskuzi a zájem nejen na úrovni zastupitelstva, ale zejména na úrovni obyvatel Křídel, o danou problematiku. Úkolem samotného řešení je vytvořit zázemí pro veškeré sportovní, kulturní a společenské aktivity, jež mají pro život v obci a jeho udržitelnost v čase nezastupitelný charakter.
The goal of diploma thesis is urbanism and architecture study of village central part, reconstruction of municipal house and new house of fire department and community center in Kridla. The village itself is located six kilometres far away from Nove Mesto na Morave in Bohemian-Moravian highlands. The design is not trying to enter local structures inappropriately. The major affort is to combine different functions and activities with quality of public space and respect of countryside area. One of the goals is also to provoke discussion about vision for the next 30 years among inhabitants of Kridla.
Description
Citation
NOVOTNÝ, O. ResPublica /Civitas Socialis – Vize Křídla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Milan Nytra (předseda) Ing. arch. Radim Javůrek (člen) Ing. arch. Klára Steinhauserová (člen) Ing. arch. Roman Strnad (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-05-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO