2017

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 491
  • Item
    Raspberry Pi: programování v prostředí Matlab/Simulink
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Dadej, Vincent; Matoušek, Radomil; Švarc, Ivan
    Táto diplomová práca sa zaoberá programovaním v prostredí Matlab pre platformu Raspberry Pi 3. Za účelom predvedenia sú spracované dve úlohy pre Raspberry Pi, ktoré využívajú dostupný hardware, kameru. Prvou je detegovanie farebného objektu a možnosti presného track-ovania využitím kalibrácie kamery. Druhou je detekcia a rozpoznávanie tváre. V práci je pre každú úlohu vytvorená aplikácia, v ktorej sú implementované moderné metódy a poznatky počítačového videnia. Presnosť track-ovania objektov a rozpoznávania tváre je overená experimentom, ktorý preukázal skutočnú presnosť použitých metód.
  • Item
    Rozšíření 3D tiskárny o speciální tiskovou hlavu
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Helienek, Matúš; Bradáč, František; Pavlík, Jan
    Témou tejto práce je rozšírenie 3D manipulátora, ktorý slúži na 3D tlač. Jeho vylepšenie sa týka novej tlačiacej hlavy, ktorá bude schopná dosiahnuť rôzne farebné odtiene pri mixovaní až troch materiálov. Zariadenie je ďalej rozšírené o frézovanie ako dokončovací proces, ktorý má za úlohu zvýšiť kvalitu povrchu vytlačeného objektu.
  • Item
    Turbínová skříň turbodmychadla VNT s oddělenými pulsy ve výfukovém potrubí
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Polášek, Jan; Novotný, Pavel; Drápal, Lubomír
    Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem turbínové skříně turbodmychadla VNT pro přívod oddělených tlakových pulzů od výfukového potrubí. Následně práce obsahuje pevnostní kontrolu navržené turbínové skříně. Cílem práce je vytvoření komponentů pro přívod oddělených tlakových pulzů co nejblíže k turbíně. Dále také úprava stávající turbínové skříně a posouzení funkčnosti VNT mechanismu po této úpravě a pevnostní kontrole. Poslední z cílů této práce je vytvoření 2D a 3D technické dokumentace nově navrhnutých a upravovaných dílů.
  • Item
    Linka na výrobu dílu do motoru automobilu objemovým tvářením za tepla
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Smola, Jiří; Omes, Jiří; Humlíček, Jaroslav
    Cílem této diplomové práce je navrhnout linku na výrobu ventilů spalovacích motorů objemovým tvářením za tepla při roční produkci 2 500 000 - 10 000 000 kusů. V úvodu práce jsou popsány možné technologie výroby. Dále práce obsahuje návrh výrobních linek a popis jednotlivých zařízení pro jednotlivé technologie. Jdou provedeny základní výpočty nezbytné pro návrh jednotlivých zařízení.
  • Item
    Malá CNC frézka
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, ) Kalina, Vladimír; Dokoupil, Vladimír; Omes, Jiří
    Obsahem této diplomové práce je návrh a konstrukce malé vertikální CNC frézovacího stroje. V diplomové práci jsou uvedeny i stroje, které se objevují v dnešní produkci na trhu. V konstrukční části jsou řešeny výpočty pro nástroje, dále pro kuličkový šroub, lineární vedení. Dále jsou připojeny 3D modely s vertikálním strojem a výkresy navrhovaného stroje.