Řízení proporcionálního hydraulického ventilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a implementací řízení proporcionálního hydraulického ventilu PRM7-04, který bude součástí hydraulického systému řídící malou vodní elektrárnu v Rájci – Jestřebí. Tento ventil bude sloužit k ovládání jednoho z rozváděcích kol dvojité Francisovy turbíny. Zadavatelem práce je firma Mavel a.s., která je vlastníkem MVE. Cílem práce je vytvořit řízení tohoto ventilu dle požadavků zadavatele, jeho implementace do řídícího systému a uvedení do provozu.
The thesis deals with design and implementation of proportional hydraulic valve, which will be integrated to hydraulic system of small hydro in Rájec - Jestřebí. This valve will be used to control one of the wicket gates of double Francis turbine. The thesis is processed for the company Mavel a.s., which is the owner of SH. The goal of this thesis is to create control of the valve according to the client's requirements, its implementation to the control system and commissioning.
Description
Citation
HOFEREK, M. Řízení proporcionálního hydraulického ventilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO