Anténa a nízkošumový zesilovač pro pásmo L

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá systémem pro příjem meteorologických snímků z družic umístěných na nízkých oběžných drahách. Dále poskytuje základní informace o družicích NOAA, METOP a FY. Součástí je také odvození rovnic, definující minimální požadavky na přijímací anténu a LNA. Z dosažených parametrů je vypočítána energetická bilance spojení družice Země. Hlavní část Diplomové práce se zabývá návrhem nízkošumového zesilovače pro pásmo L. LNA je realizováno na substrátu FR4 a Arlon DiClad 870, obvod je navržen pomocí prvků s rozprostřenými a soustředěnými parametry. Poslední část práce popisuje návrh antény pro příjem meteorologických snímků.
This master thesis is dealing with a system for receiving meteorological images from satellites placed on lower orbit. Furthermore it gives basic information about satellites NOAA, METOP and FY. It also includes derivations of equations, that define minimal requirements for receiving antenna and LNA. From reached parametres, energetic balance for connection of the satellite and Earth is calculated. The main part of the master thesis is designing of low-noise amplifier for L band. LNA is implemented on the substrate FR4 and Arlon DiClad 870, circuit is designed with elements of parametres, which are spread out or concentrated. The last part of the thesis describes design of antenna for reception of meteorological images.
Description
Citation
KUČERA, O. Anténa a nízkošumový zesilovač pro pásmo L [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) Ing. Filip Záplata, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ján Gamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Student vysvětluje svoji chybu v diplomové práci. Student odpovídá na otázky doc. Láčíka. Doc. Láčík vytýká nedostatečné porovnání výsledků simulací a měření. Student odpovídá na otázky doc. Láčíka ohledně realizace navržených řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO