Automatizované měření charakteristik dvojbranů v DC, AC a časové oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o automatizovaném měření dvojbranů ve frekvenční, časové a stejnosměrné oblasti. Postupně je zde rozvedeno několik teoretických základů, zabývající se touto problematikou. Zejména různé typy sběrnic, dostupné programy a obecná teorie dvojbranů. Dále je popsán způsob řešení a realizace měřicího přípravku pro komunikaci mezi přístroji a DUT. V závěru práce jsou zpracovány dosažené výsledky a zhodnocení měření.
This master´s thesis describes about automated measurements of two – ports of frequency, time and DC area. Gradually, there is elaborated several theoretical foundations dealing with this issue. For example, different types of buses, available programs and general theory of two – ports circuits. Also a method for solving and implementing a measuring device for communication between apparatuses and DUT is designed and described. In conclusion, the results and evaluation of measurement are processed.
Description
Citation
KÁŇA, V. Automatizované měření charakteristik dvojbranů v DC, AC a časové oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mikulášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Miloš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Wieser, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šedivý (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO