Analýza ROC křivek zvukových signálů a jejich srovnání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možností využití ROC křivek pro ohodnocení metod, které pracují se zvukovými signály. Konkrétně se zaměřuje na možnosti detekce stresu v řečových signálech. Samotná detekce je prováděna ve frekvenční oblasti signálů. Z tohoto důvodu se práce snaží nalézt nejlepší metodu pro odhad spektra a řeší se také problematika velikosti spektra vstupních signálů. Je také navržen klasifikátor využívající ROC křivky, který rozhoduje, zda je vstupní signál stresový, nebo nestresový. Výstupem této práce jsou poznatky získané provedením analýz, z kterých jsou následně vyvozena doporučení.
This thesis deals with oportunity of ROC curve usage in the description of methods that work with sound signals. Specifically, it focuses on ways of detecting of stress in speech signals. The detection itselfs is done in a range of frequencies of the sound signal. There is also a classifier designed using ROC curves that decides whether the input signal is stressed or not. The output of this thesis are findings gathered from analyses and also some recommendation based on those analyses.
Description
Citation
POSPÍŠIL, L. Analýza ROC křivek zvukových signálů a jejich srovnání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Sobota, Dr. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO