Návrh infrastruktury ICS pro průmyslový podnik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou priemyselnej komunikácie, ktorú je nutné brať do úvahy pred konečným návrhom priemyselnej infraštruktúry a celkovému návrhu sieťovej infraštruktúry pre konkrétny objekt. V prvej časti komplexne popisuje ICS systém, jeho časti a princíp činnosti. Taktiež sa zaoberá aktuálnymi trendmi priemyselných sietí, systémovou komunikáciou, bezpečnostnými požiadavkami fyzickej vrstvy a hlavnými rozdielami od komerčných infraštruktúr. V druhej časti práca popisuje návrh infraštruktúry pre objekt zlievarne. Finálny návrh rieši umiestnenie rozvádzačov, špecifikáciu použitých prvkov, bezpečnosť, ekonomickú rozvahu a finálne riešenie v praxi.
This thesis deals with the issues of industrial communication, that is necessary to take account before making a final draft of industrial infrastructure and the overall design of a network infrastructure for a particular object. The first part of this thesis describes ICS system, parts of ICS and principle of operation. The thesis also focuses on the current trends in industrial networks, systems communication, security requirements of physical layer and the main differences from commercial infrastructures. The second part of the thesis describes the design of infrastructure for the foundry object. The final draft resolves the location of the switchboards, the specification of the used elements, the security, the cost of the solution and the final solution in practice.
Description
Citation
SIDOR, P. Návrh infrastruktury ICS pro průmyslový podnik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Zvončák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
1. Uveďte některou z definic EMC, tedy elektromagnetické slučitelnosti! 2. V úvodní části práce je zmínka o třídě kabeláže. Uveďte základní třídění strukturovaných kabeláží! 3. Některé metalurgické provozy, tedy i slévárny používají různých elektrických, dokonce i vf ohřevů. Týká se to i Vámi řešeného provozu? - zodpovedal. Co jste realizoval, bude podle norem (znečistení)? Je to pouze návrh nebo i realizace? Proběhol i nejaký testovací provoz? Konfiguraci prvků ste prováděl Vy? V prezentaci nebylo ekonomicke zhodnocení. Proč? Počíta se v návrhu s menežmentem prvků? V zadání byl laboratorní test provozu. Byl proveden? Je to již ve funkčním stavu? - zodpovězeno a obhájeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO