Stanovení obsahu akrylamidu v kávě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo stanovení obsahu akrylamidu ve vybraných vzorcích pražených mletých káv. Jednotlivé vzorky kávy se od sebe lišily obchodní značkou a druhem. V praktické části práce bylo provedeno stanovení obsahu akrylamidu v jednotlivých vzorcích káv metodou plynové chromatografie v kombinaci s hmotnostním detektorem.
The aim of this bachelor thesis was determination of the acrylamide levels in selected types of roasted ground coffee. The particular samples of coffee differed in brand and composition. In practical part the determination of acrylamide levels in coffee extracts was analyzed by using gas chromatography in combination with mass spectrometry.
Description
Citation
JANÍČKOVÁ, V. Stanovení obsahu akrylamidu v kávě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biotechnologie
Comittee
prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Diviš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen) doc. RNDr. Alena Španová, CSc. (člen) doc. Ing. Stanislav Obruča, Ph.D. (člen) RNDr. Renata Mikulíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. Diskuse prof. Márová: Obsah kofeinu v šálku kávy ? Proč má rozpustná káva vyšší limit ? doc. Diviš: Jak je možné že v různých typech kávy je různý obsah akrylamidu ? Použití značeného akrylamidu ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO