Měření radioaktivního záření se záznamem geolokace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá rešerší radioaktivity, druhů radioaktivního záření a možnosti detekce záření. Jsou zde popsány druhy detektorů ionizujícího záření. Práce obsahuje popis a princip funkce GPS systému. Obsahem je také návrh s následnou realizací detekčního zařízení umožňující záznam geolokace. Výsledné realizované zařízení je plně mobilní s indikací stavu baterie. Výsledky jsou zaznamenávány na SD kartu.
This diploma thesis deals with radioactivity research, types of radioactive radiation and radiation detection. There are described types of ionization radiation detectors. The diploma thesis contains the description and principle of the GPS system function. The content is also a proposal with the subsequent realization of a detection device allowing the recording of geolocation. The resulting device is fully mobile with battery status indication. The results are recorded on the SD card.
Description
Citation
BALI-JENČÍKOVÁ, K. Měření radioaktivního záření se záznamem geolokace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) prof. Pharm.Dr. Petr Babula, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Hejč (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Harabiš položil otázku na pořízení GM detektoru. RNDr. Járkovský položil otázku na praktické využití. Ing. Hejč položil otázku na kontrolu správnosti naměřených souřadnic pomocí GPS a na spůsob ukládání dat. RNDr. Jarkovský položil otázku na vizualizaci dat a metodu PCA, korelace a kovariance. Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO