Mechanické vlastnosti skleněných vláken

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním mechanických vlastností skleněných vláken bez povrchové úpravy a s komerční povrchovou úpravou. Hlavním cílem je stanovit pevnost v tahu, modul pružnosti a tažnost pro vlákna v závislosti na povrchové úpravě. Pro stanovení těchto vlastností byly změřeny průměry vláken pomocí optického mikroskopu Olympus BX 50 s následnou tahovou zkouškou na zařízení ZWICK/Z010/TH2A.
The bachelor thesis deals with the examination of mechanical properties of unsized glass fibers and commercially sized glass fibers. The main objective is to determine the tensile strength, modulus of elasticity, and ductility for the fibers depending on the surface modification. To determine these properties, fiber diameters were measured using an Olympus BX 50 optical microscope followed by a tensile test on the Universal Testing Machine, ZWICK / Z010 / TH2A.
Description
Citation
ŠEVNINA, M. Mechanické vlastnosti skleněných vláken [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
doc. Ing. František Šoukal, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (člen) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen) doc. Ing. Lucy Vojtová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marián Lehocký, Ph.D. (člen) RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Studentka srozumitelně prezentovala výsledky bakalářské práce. Oponent byl přítomen a jeho otázka k práci byla uspokojivě diskutována. Otázky v diskusi: Jaká je statická významnost získaných dat? Jaký je experimentální setup měření v tahu? Otázky byly uspokojivě diskutovány.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO