Akviziční systém pro snímání elektrogramu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou záznamu a vyhodnocení EKG izolovaného srdce a jeho bezdrátovým přenosem. V práci je uveden základ anatomie a fyziologie srdce a jsou zde představeny systémy pro záznam elektrokardiogramu. Praktická část obsahuje návrh bezdrátového akvizičního zařízení, realizovaném v prostředí Arduino. Vyhodnocení elektrokardiogramu je provedeno pomocí programového prostředí Matlab.
This thesis deals with acquisition and wireless transmission of EKG from isolated heart. Basic of heart anatomy and physiology are discussed in thesis. Practical part of thesis covers the idea of ECG acqusition system design and development. Arduino platform is used for implementation of proposed device. Evaluation of ECG is performed in Matlab workspace.
Description
Citation
FAJMON, F. Akviziční systém pro snímání elektrogramu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Josef Halámek, CSc. (místopředseda) Ing. Jakub Hejč (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Ing. Zenon Starčuk, CSc. (člen) Ing. Roman Jakubíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Halámek: Děláte zpracování signálu na počítači? Je dostačující 10bitový převodník? Váš přístroj dělá detekci tepové frekvence v okně, co bylo tedy cílem srovnání s druhým systémem? Jak si vysvětlujete změny při zatínání zápěstí? Jak hodnotíte využitelnost zařízení pro použití v laboratoři? Prof. Hep: uvádíte, že systém umožňuje snímání mimo laminární box. Váš králík by dělal dřepy v laminárním boxu? Můžete mi říct, v čem je přínos pro kardiologa? Jakou dobu předpokládáte pro zácvik obsluhy? Student obhájil magisterskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO