Studie návrhů na zlepšení výrobních procesů se zaměřením na štíhlé procesy včetně BOZP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navržení opatření, které povedou k navýšení produkce, úspoře mzdových nákladů a zlepšení bezpečnosti na pracovišti. V první části je zpracován teoretický přehled štíhlé výroby a nástroje, které pomáhají zvýšit produktivitu, kvalitu a efektivitu výrobního řízení. Na základě těchto metod, dlouhodobého sledování a analýz na pracovišti byly stanoveny návrhy popsané v druhé části.
The main objective of this bachelor thesis is a proposal which will lead to increased production, savings of wage costs and improvement of safety at work. The first part contains a general overview of lean manufacturing and instruments that help increase productivity, quality and efficiency of the manufacturing process. Based on these methods and long-term observation and analysis of the workplace. The proposals were described in the second part.
Description
Citation
HLAVÁČEK, J. Studie návrhů na zlepšení výrobních procesů se zaměřením na štíhlé procesy včetně BOZP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika a procesní management
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Pavel Holek (místopředseda) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Holek: Uveďte délku směny. Zabýval jste se zátěží plynoucí z délky směny 12h na pracovníka? Máte přehled o pracovním vytížení obsluhy CNC strojů? Řešil jste vzniklé prostoje? - zodpovězeno Ing. Kruntorádová: Je délka směny v souladu se zákoníkem práce? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO