Vyhodnocení a porovnání změn kvality elektrické energie z více měřených bodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto diplomová práca sa zaoberá popisom kvality elektrickej energie na nízkom napätí. V práci je vytvorený testovací model dát, ktorý dokáže automaticky vyhodnotiť stav kvality elektrickej energie z pohľadu vyšších harmonických napätí v programátorskom prostredí MATLAB. Pre overenie správneho návrhu daného modelu sú vytvorené dva možné prehľady simulovaných dát a to formou tabuliek a grafických závislostí. Pre komplexnejšie ovládanie jednotlivých modelových stavov uvažovaných dát je vytvorené užívateľské rozhranie.
This diploma thesis deal with the description of electrical energy quality in low voltage. A test data model is created in the thesis which can automatically evaluate the state of the quality of electric energy in terms of higher harmonic voltages in the MATLAB programming environment. To verify the correct design of the model, two possible views of simulated data are created in the form of tables and graphical dependencies. An user interface is created for more complex control of each model states of the data being considered.
Description
Citation
KOŠTIALIK, M. Vyhodnocení a porovnání změn kvality elektrické energie z více měřených bodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací s názvem Vyhodnocení a porovnání změn kvality elektrické energie z více měřených bodů. Vedoucí práce doktor Paar přečetl svůj posudek a navrhl hodnocení stupněm C s 75b. Ing. Kopička přečetl svůj oponentský posudek s hodnocením stupněm B s 82b. Oponent měl dvě otázky k obhajobě. Student na první otázku odpovídá pomocí snímku na konci své prezentace. Komise nemá žádné připomínky. Student odpověděl na druhou otázku k obhajobě. Doktor Paar se zeptal na délku krabicového grafu. Doc. Drápela přidal doplňující otázku. Během diskuze měl doktor Topolánek připomínky ke značení jednotlivých veličin a jejich seznamu. Další dotaz byl ohledně generovaného souboru dat a jeho validace. Doktor Paar se zapojil do diskuze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO