Využití fuzzy logiky pro hodnocení investičních rizik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vytvořením a aplikací modelu s využitím fuzzy logiky. Tento model je využit pro podporu rozhodování vybrané české společnosti, která má v plánu investovat do zahraničí a založit zde novou dceřinou společnost. S využitím zvolených indikátorů je posuzována rizikovost investice ve vybraných zemích. Model je zpracován alternativně ve dvou programech, a to MS Excel a MATLAB®.
This master thesis is dealing with development and application of a model that employs fuzzy logic. The model is used to support a decision of a selected Czech company that plans to invest abroad and establish a subsidiary. Selected indicators determine an investment risk in all countries considered for the investment. The model was implemented in parallel in two systems: MS Excel and MATLAB®.
Description
Citation
HŘEBÍČKOVÁ, J. Využití fuzzy logiky pro hodnocení investičních rizik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-28
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Využití fuzzy logiky pro hodnocení investičních rizik. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO