Systém pro správu a monitoring PC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá systémem pro hromadnou správu a monitoring PC. Je zde uveden stručný popis nástrojů Puppet, Chef a Ansible, které tuto funkcionalitu umožňují. Celková problematika systému je řešena pomocí nástroje Ansible. Součástí je vytvořený scénář pro vzdálenou správu učebny, podle předem stanoveného zadání. Systém zajišťuje vzdálenou instalaci a konfiguraci aplikací, vytváření uživatelů, editaci souborů, aktualizace systému a mnohé další. Pro tento systém je vytvořena webová aplikace, díky která může být systém ovládán pomocí webového prohlížeče, jak z lokální, tak i veřejné sítě. Součástí práce jsou praktické ukázky řešené problematiky.
This master's thesis deals with a system for PC mass management and monitoring. There is a brief description of Puppet, Chef and Ansible, which are tools enabling this functionality. The overall system issues are solved by Ansible. This thesis also includes a script created for a classroom’s remote management according to a beforehand fixed assignment. The system enables remote installation and configuration of applications, creation of users, editing the files, update of the system and many more. A web application was created for this system. Through this application, the system can be controlled via web browser, both from local and public network. Practical examples of the issue dealt with is also part of the thesis.
Description
Citation
KUDLÁČEK, M. Systém pro správu a monitoring PC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Dvořák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mucha (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student detailně odpověděl na otázky oponenta. Zkoušel jste prakticky realizovat v učebně? - Na UTKO ne, ale v soukromé síti ano a vše bylo funkční.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO