Využití parametrického programování pro obrábění obecných ploch

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřená na parametrické programování a tvorbu uživatelských cyklů u CNC obráběcích strojů v řídicím systému Sinumerik 840 D sl / 828 D. První část obsahuje teoretický úvod do programování a tvorby grafické podpory cyklu. V druhé části jsou uvedeny praktické ukázky s popisy a vysvětlivkami, které mohou fungovat jako návod pro tvorbu parametrických programů. Tyto ukázky jsou v závěru práce experimentálně ověřeny.
This diploma thesis is focused on parametric programming and creation of user cycles in CNC machine tools in control system Sinumerik 840 D sl / 828 D. The first part contains a theoretical introduction to programming and creation of graphical support of the cycle. In the second part there are practical examples with descriptions and explanations that can act as a guide for creation of parametrical programs. These samples are experimentally verified at the end of the work.
Description
Citation
MOHYLA, P. Využití parametrického programování pro obrábění obecných ploch [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) Ing. Karel Praks (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Na straně 37 je v kapitole Soustružení korozivzdorných ocelí uvedeno: "Mělo by se chladit do správného místa, aby se maximálně omezil vznik tepla." Vysvětlete prosím jak chladit, aby se omezil vznik tepla. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Nakreslete čelní plochu břitové destičky při obrábění austenitických ocelí. 2. Jaká je podstata Vaší práce? V případě trajektorie "ze šikma" jaký je odvod třísky? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO