Návrh asistenční brzdy pro mechanický invalidní vozík

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Úkolem této diplomové práce byl návrh asistenční brzdy pro mechanický invalidní vozík. Teoretická část obsahuje rozdělení invalidních vozíků a dostupnou technologii brzdících systémů. V praktické části byl vytvořen návrh a testování asistenční brzdy. Závěrečnou kapitolou bylo řešeno technicko-ekonomické zhodnocení navrženého řešení a porovnání se stávajícími technologiemi.
The goal of this diploma thesis was the design of an assistance brake for a mechanical invalid wheelchair. The theoretical part includes the sorting of wheelchairs and available technology of braking systems. In the practical part, there was prepared the design and testing of the assistance brake. In the final chapter, the technical-economic evaluation of the designed solution was discussed and compared with the existing technologies.
Description
Citation
VANĚK, R. Návrh asistenční brzdy pro mechanický invalidní vozík [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) Ing. Karel Praks (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Na obrázcích z testování vozíku je vidět, že vzorek pneumatiky je téměř neopotřebený. Jak se změní funkčnost brzdy v případě opotřebení a je stanovena minimální hloubka vzorku pro tento případ? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Na základě čeho byla vytvořena koncepce asistenční brzdy pro invalidní vozík? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO