Generátor nelegitimního síťového provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou DoS/DDoS útoků a vývojem nástroje, v jazyce C, pro jejich generování. V první kapitole jsou popsány principy DoS útoků mířených na internetovou a trasportní vrstvu ISO/OSI modelu a jsou i podle jejich vlastností rozděleny. Podrobněji jsou zde pak popsány vybrané útoky na aplikační vrstvu a současně s tím také protokoly, na kterých jsou založeny. V nacházející kapitole bylo vytvořeno srovnání volně dostupných nástrojů, které by se dalo použít jako generátory útoků. Praktická část je věnována vývoji nástroje pro generování DoS útoků, zejména pak jeho návrhu, obecnému popisu a ovládání. Dále je v práci uděláno shrnutí nově vzniklé knihovny, včetně výsledků při testování webového serveru, a rozšíření webového rozhraní, které tvoří součást vyvíjeného nástroje.
The diploma thesis deals with the problems of DoS/DDoS attacks and development of a tool, in C lanugage, for generating them. In the first chapter the principles of DoS attacks targeting the internet and transport layers of ISO/OSI model are described and also according to their characteristics divided. Selected attacks on the application layer are also described here in detail togehter with protocols which they are based on. In the following chapter there has been created a comparison of freely available tools, which could be used as a attack generators. The practical part is dedicated to a development of a tool for DoS attacks, especially design, general description and usage. Further there is a summary of the newly created library, including results of web server testing, and extensions of a web interface, which is part of the developed tool.
Description
Citation
BLAŽEK, O. Generátor nelegitimního síťového provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Marie Mangová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Vysvětlete pojem BPF filtr, který v práci několikrát zmiňujete a uveďte příklad. Jaké jsou obecné vlastnosti DoS útoku a jaký je rozdíl mezi DoS a DDoS útokem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO