Analýza zvukové interpretace hudby metodami číslicového zpracování signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je provedení analýzy skladeb z hlediska časových prostředků hudby. Úvodem jsou stručně popsány základní muzikologické pojmy a veličiny, které jsou v přímém vztahu k časovým prostředkům v hudebně interpretačním výkonu. Následující část práce se věnuje známým metodám číslicového zpracování signálu vhodným pro získávání hudební informace ze zvukové nahrávky. V praktické části jsou tyto metody demonstrovány v prostředí MATLAB na třech nahrávkách a výsledky porovnány z hlediska použité agogiky.
The aim of this master's thesis is the analysis of musical compositions from the standpoint of time resources of music. The introduction briefly describes the basic musicological terms and variables that are in direct relationship to the time resources in expressive music performance. The following part of the work is devoted to the known methods of digital signal processing, suitable for music information retrieval from audio recordings. In the practical part these methods are demonstrated on three recordings in MATLAB environment and the results were compared in terms of used agogics.
Description
Citation
FANČAL, P. Analýza zvukové interpretace hudby metodami číslicového zpracování signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Dvořák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mucha (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student zodpověděl otázky oponenta. Je možné poznat, že interpret hraje skladbu špatně? Který z nástrojů (Sonic Visualisr a M-prohlížeč) je lepší?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO