Silná kryptografie na čipových kartách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na kryptografii na čipových kartách. Popisuje čipové karty, jak z hardwarového, tak softwarového hlediska. Srovnává známé operační systémy používané na čipových kartách. Vybrané systémy podrobněji zkoumá. Dále jsou v práci představeny vybrané protokoly pro autentizované ustanovení klíče. Protokol PACE je podrobněji představen a je navrhnuta jeho implementace. Následně je implementován na čipových kartách Basic card. Implementace je blíže analyzována a v závěru jsou navržena možná vylepšení.
The diploma thesis is focused on cryptography with smart cards. It describes smart cards from hardware and software side. The thesis compares well known operating systems used on smart cards. Specified operating systems are widely analyzed. There is introduction to password authenticated key establishment protocols. PACE protocol is described in details together with implementation proposal. The implementation on the Basic card platform follows. In the end there is the time analysis of the implementation and further improvements are suggested.
Description
Citation
KONEČNÝ, J. Silná kryptografie na čipových kartách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Ivan Baroňák, CSc. (předseda) prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen) Ing. David Grenar (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Vysvětlete rozdíl mezi autentizačním kodem zprávy (MAC) a digitálním podpisem Otazka byla odpovězena správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO