Analýza řídicích procedur v sítích EPS-IMS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřená na řídící procedury v síti EPS a IMS. Nejprve jsou popsány jednotlivé systémy EPS a IMS. V další části práce je probrána teorie řídích procedur v síti EPS, jako jsou inspekce rádiového prostředí, náhodná přístupová metoda, identifikace uživatele, autentizace uživatele, zahájení šifrování, aktualizace polohy terminálu, vytvoření defaultního nosiče, realizace hovorové služby metodou CSFB a odpojení terminálu od sítě. V následujícím úseku jsou vysvětleny procesy asociované se subsystémem IMS, jedná se o registraci uživatele do IMS, vytvoření nosiče pro signalizaci v IMS a realizace hovorové služby VoLTE. Druhou hlavní náplní práce je problematika nasazení hlasové služby VoLTE v síti EPS, kde je mimo jiné popsána i metoda Circuit Switched Fallback pro podporu hlasové služby v sítích EPS, která se využívá, pokud není možné realizovat VoLTE. Všechny procedury zmíněny výše s výjimkou těch, které spolupracují s IMS byly zachyceny pomocí softwaru QualiPoc a Wireshark. V práci jsou tyto procedury zanalyzovány a na základě těchto zpráv je sestavena laboratorní úloha pro předmět MKPM.
The master thesis is focused on control procedures in EPS-IMS networks. Firstly the thesis describes systems IMS and EPS. The second part of thesis includes the theory of control procedures in EPS such as cell acquisition, random access procedure, identification of subscriber, authentication of subscriber, security procedures, tracking area procedure, default bearer creation, implementation of CSFB procedure and detach procedure. Processes related to subsystem IMS such as registration to IMS, bearer creation for IMS signalling and voice service VoLTE are the next part of thesis. The next main topic is the VoLTE implementation problematic and VoLTE cooperation with diverse terminals. There is also explained the principle of Circuit Switched Fallback for realization voice services in EPS without VoLTE service. All procedures mentioned above except of procedures which are related to IMS were captured and analyzed using software Wireshark and QualiPoc. The final part of the thesis is lab task creation based of the analyzed messages.
Description
Citation
ŠUBRT, J. Analýza řídicích procedur v sítích EPS-IMS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Marie Mangová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Popište blíže rozdíl mezi LA a TA. Které jsou hlavní technické příčiny nejednotnosti standardu VoLTE ve světě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO