Detekce anomálií síťového provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou síťového provozu a detekcí anomálií v síťovém provozu pomocí různých nástrojů. V první části práce jsou vysvětleny metody cílených útoků na odepření služby. Ve druhé části se věnuji realizaci ochrany pomocí vybraných open-source řešení. Třetí část práce si klade za cíl najít a porovnat vhodné reprezentanty z oblasti komerčních řešení. Cílem diplomové práce je porovnat nástroje na detekci kybernetických útoků cílených na odepření služby a vybrat nejvhodnější řešení z oblasti open-source i z oblasti komerční.
This semester project presents an analysis of network traffic and detection of anomalies in network traffic by several various means. In the first part of the paper there is an explanation of the methods aiming at denial of service. Then in the second part an implementation of protection by means of selected solutions is presented. The intent is to compare these means which are supposed to detect cyber attacks aiming at denial of service. Another intent is to choose the best solutions from the categories of open-source and commercial solutions. The target of the master thesis was to work out a comparison between actual solutions for detection of DoS and DDoS attacks.
Description
Citation
LIESKOVAN, T. Detekce anomálií síťového provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Kryštof Zeman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Jaké DoS útoky byly použity při testování opensource nástrojů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO