Analogové elektronické obvody obsahující prvky neceločíselného řádu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je prezentován v současné době nový element v elektronice - filtr fraktálního řádu, skládající se z fraktálních prvků. V práci jsou prezentovány a analyzovány vybrané fraktální obvody. Je proveden výpočet základních charakteristik a parametrů filtru, který se skládá z fraktálních prvků. Jsou diskutovány obvodové funkce a jejich kmitočtové závislosti. Simulace filtru pro návrh byla provedena v programu Matlab. Grafy kmitočtových závislostí (modulová a fázová charakteristika) byly simulovány v programu OrCAD. Jsou uvedeny příklady použití filtrů fraktálního řádu.
In this paper it is illustrated that currently there is a new element in electronics - fractional order filter consisting of fractal devices. The circuits selected are presented and analyzed in this diploma thesis. The calculation of the basic characteristics and parameters of the filter of fractal elements was made. An analysis of the functions and their graphs were presented. The simulation of fractional-order filter for its design was made in the program Matlab. The graphs of frequency characteristics (magnitude and phase response) were obtained in the program OrCAD. The examples of using this fractional order filter are described.
Description
Citation
BORISOV, E. Analogové elektronické obvody obsahující prvky neceločíselného řádu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce i přes menší jazykovou barieru a zodpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: Člen komise má dotaz ohledně grafu v prezentaci při porovnání DP, HP a PP a prokládání přímek. Předseda se ptá na některé části z práce. Student se částečně snažil zodpovědět na tyto části.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO