Analýza realitního trhu pomocí informací na Internetu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce byla vytvořena jako pomocný nástroj pro odhad ceny nemovitostí porovnávací metodou, pro kterou je potřeba databáze nemovitostí. Tato databáze nemovitostí je vytvářena programem. Diplomová práce má za cíl vytvořit aplikaci v jazyce Python, která bude prohledávat obsah webových stránek zvoleného realitního portálu v ČR. Dalším cílem této práce je vytvořit program pro vyhledávání jednotlivých nemovitostí podle zadaných kriterií, za účelem jejich srovnávání pro odhad ceny nemovitostí. Teoretická část práce je věnována vysvětlení pojmu dolování dat a architektury dolování dat. V praktické části je nejdříve navrhnuta aplikace, která je poté implementována. Vytvořená aplikace prochází webové stránky zvoleného realitního portálu a získává data o realitních kancelářích, jejich inzerátech a fotkách inzerátů. Pro snadnější práci s výstupním souborem, ve kterém jsou uloženy inzeráty, je vytvořena aplikace na vyhledávání jednotlivých inzerátu podle zadané specifikace uživatele. Tento program umožňuje rychlé vyhledávání požadovaných dat ve výstupním souboru. S těmito daty se dále pracuje, je možné je analyzovat a vytvářet zajímavé statistiky a mapy.
This thesis was created as a helping tool to estimate the price of properties by comparative method, which needs a database of properties. This database is created by a program. The main aim of this thesis is to create an application in Python language, which will search through contents of websites of a chosen real estate portal in Czech Republic. The next aim of this thesis is to create program which will search for real estate according to chosen criteria. The purpose of these criteria is to compare and estimate the price of properties. In the theoretical part of this thesis I will describe data mining and architecture of data mining. In the practical part I will design an aplication and in the end I will implement it. This aplication will go through websites and obtain data about real estate offices, their advertisements and photos of advertisements. For easier work with the output file that contains the advertisements, I created an application for searching individual advertisements based on users specification. This program allows to quickly search for the requested data from the output file. These data are subject to further work, it is possible to analyse them and create interesting statistics and maps.
Description
Citation
BULÍN, M. Analýza realitního trhu pomocí informací na Internetu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Anna Kubánková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pokorný (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
študent na otázky odpovedal a rozumel problematike
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO