Náhrada části lidských kostí umělými materiály s využitím 3D tisku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je rozdělena na 3 hlavní části. V první části je shrnuta teorie dané problematiky. Zde jsou sjednoceny teoretické informace o různých možnostech jednotlivých přístupů. Výsledkem této části je tedy obecný souhrn teoreticky možných postupů vytvoření umělé kostní náhrady, kde ke každému jsou uvedeny jeho výhody a nevýhody. Teoretická část obsahuje také informace, které nakonec v praxi autor nevyužil. Jeho myšlenkou však bylo vytvořit ucelený pohled na problematiku z více úhlů pohledu. Druhá část využívá teoretické poznatky z předchozího souboru informací a na jejich základě definuje kroky potřebné k úspěšnému zvládnutí problematiky 3D tisku kosti. Třetí část se řídí pokyny obou předchozích a zaměřuje se na praktické zhotovení kosti a následné zhodnocení zvolené metody. Jsou zde probrány jednotlivé úkony, které vedly k finálnímu zhotovení kosti. Závěr práce je potom zaměřen na zhodnocení úspěšnosti zvolených postupů a doporučení pro další kroky v budoucnu.
The thesis is divided into three main parts. The first section summarizes the theory of the issue. Here we are unified theoretical information about the various possibilities of different approaches. The result of this part is therefore a general summary of theoretical possible procedures of creation bone implant, where each are listed the advantages and disadvantages. The theoretical part also contains information that ultimately, in practice, the author did not use. But his idea was to create a comprehensive look at the issue from several angles. The second part uses theoretical knowledge from the previous set of information as a basis for defining the steps required to successfully manage the issues of bone 3D printing. The third part will follow the guidelines of both previous and focuses on practical making bones and subsequent evaluation method chosen. There are discussed various steps that led to the final conclusion, making bones and work is then focused on the evaluation of the success of selected procedures and recommendations for future action.
Description
Citation
SVOBODA, Š. Náhrada části lidských kostí umělými materiály s využitím 3D tisku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Strejček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaké materiály se v současnosti nejvíce využívají v lékařské praxi? 2. Lze demonstrovat průběh chirurgického zákroku? 3. Jakou metodu 3D tisku byste volil? 4. Jaká je životnost vytvořených kostí? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO