Akcelerace vektorových a krytografických operací na platformě x86-64

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom práce bolo naštudovať a následne spracovať porovnanie starších a novších vektorových výpočtových jednotiek moderných mikroprocesorov na platforme x86-64. Práca mala poskytnúť prehľad najrýchlejších výpočtov vektorových operácií s maticami a vektormi spolu s príslušnými zdrojovými kódmi. Ďalej bola jej zameraním oblasť autentizovaného šifrovania, konkrétne blokovej šifry AES pracujúcej v operačnom móde Galois Counter Mode a pojednanie o možnostiach inštrukčných sád pre podporu kryptografie.
The aim of this thesis was to study and subsequently process a comparison of older and newer SIMD processing units of modern microprocessors on the x86-64 platform. The thesis provides an overview of the fastest computations of vector operations with matrices and vectors, including corresponding source codes. Furthermore, the thesis is focused on authenticated encryption, specifically on block cipher AES operating in Galois Counter Mode, and on a discussion of possibilities of instruction sets for cryptographic support.
Description
Citation
ŠLENKER, S. Akcelerace vektorových a krytografických operací na platformě x86-64 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Anna Kubánková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pokorný (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Jaká byla dosažená rychlost šifrování AES-GCM? Z jakého důvodu je aplikována redukce modulo v makru násobení v GF? Z čeho vychází Vaše implementace násobení v GF (multH)? Študent na odpovedel odpovedal. Problematike rozumel.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO