Sémantické rozpoznávání komentářů na webu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem semestrálního projektu je rozpoznávání komentářů na webových strán- kách. Teoretická část je zaměřena na umělou inteligenci, zejména se zde popisují klasi- fikátory. Praktická část se věnuje sestavení trénovací databáze, která se vytváří pomocí generátorů příznaků. Vygenerovaný příznak může být například název HTML elementu, ve kterém se nachází komentář. Vstupem klasifikátorů je vytvořená trénovací databáze. Výsledkem práce je testování klasifikátorů v programu RapidMiner.
The main goal of this paper is the identification of comments on internet websites. The theoretical part is focused on artificial intelligence, mainly classifiers are described there. The practical part deals with creation of training database, which is formed by using generators of features. A generated feature might be for example a title of the HTML element where the comment is. The training database is created by input of classifiers. The result of this paper is testing classifiers in the RapidMiner program.
Description
Citation
STŘÍTESKÝ, R. Sémantické rozpoznávání komentářů na webu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Zvončák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Neexistují žádné už vytvořené dostupné databáze, na kterých by bylo možné trénovat a testovat? Bude vytvořená databáze také publikovaná pro vědeckou veřejnost? Zodpovězeno. Další dotazy: Zda bylo použito PHP? Nebylo. Jak je řešena licence dat? Data se nikde neuchovavaji. Další formální dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO